راهنمای ساخت فیس بوک
این روزها کسی نیست که نام Facebook را نشنیده باشد. با وجود ایجاد محدودیت برای کاربران داخل ایران راههای مختلفی برای دسترسی به آن وجود دارد و با توجه به علاقه کاربران هممیهن برای استفاده از این سرویس برآن شدیم بخشی به موضوعات مجله اضافه نماییم که درآن بصورت گام به گام و ساده، مطالبی کوتاه درباره این سرویس جذاب به ثبت برسانیم. امیدواریم نگارش این مطالب مورد رضایت شما قرار گرفته و با حمایت از ما انرژی ادامه کارمان را به ما هدیه کنید.
امروز به نحوه ثبتنام و معرفی صفحات موجود در فیسبوک میپردازیم و در جلسه بعد به بخش تنظیمات حریم خصوصی که یکی از اصلیترین کارهایی است که هر کاربر در فیسبوک باید انجام دهد.
ثبت نام در فیسبوک
کاربرانی که برای ورود به فیسبوک مشکل دارند ابتدا باید راهحلی برای دورزدن آن پیدا کنند! وارد آدرس Facebook.com شوید. در اینجا به صفحهای مانند صفحه زیر برخورد خواهید کرد. اگر قبلا در فیسبوک کاربری ایجاد نکرده باشید میتوانید از طریق بخش Sign UP مشخصات خود را وارد نمایید که توضیحات آن در تصویر اضافه شده است.
ثبت نام در فیسبوک
کاربرانی که برای ورود به فیسبوک مشکل دارند ابتدا باید راهحلی برای دورزدن آن پیدا کنند! وارد آدرس Facebook.com شوید. در اینجا به صفحهای مانند صفحه زیر برخورد خواهید کرد. اگر قبلا در فیسبوک کاربری ایجاد نکرده باشید میتوانید از طریق بخش Sign UP مشخصات خود را وارد نمایید که توضیحات آن در تصویر اضافه شده است. (برروی تصویر کلیک کنید.)
پس از وارد کردن اطلاعات برروی Sign Up (دکمه سبز رنگ) کلیک کنید. ممکن است برای اطمینان از عدم وجود فعالیتهای ماشینی کادری مانند کادر زیر نمایش داده شود. در این صورت باید هردو کلمه نشان داده شده را با یک فاصله در کادر مخصوص وارد کنید:
دوباره برروی Sign Up کلیک میکنیم. در این مرحله کاربری شما در سایت فیسبوک ساخته میشود و ایمیلی برای شما ارسال خواهد شد. سپس به مراحل اولیه تنظیمات در فیسبوک هدایت خواهید شد. اولین مرحله پیدا نمودن دوستانتان است. توصیه ما این است که در سه مرحله توصیه شده برروی Skip this step کلیک کرده و به صفحه فیسبوکتان بروید. دلیل آن است که هنوز تنطیمات دسترسی کلی و جزئی و تغییرات خواسته شده خود را انجام ندادهاید.
بخشهای مختلف فیسبوک
پس از انجام ثبتنام در فیسبوک به صفحهای مانند زیر خواهید رسید: (برروی تصویر کلیک کنید.)
بخشهای مختلف را براساس شماره آنها توضیح میدهیم:
۱٫ اگر کسی درخواست دوستی از شما کرده باشد در این بخش ثبت میشود. فیسبوک بمانند گودر نیست که بتوان کسی را بدون اجازه او دنبال کرد و دوستی باید دوطرفه باشد!
۲٫ اگر پیغامی جدید و یا جواب پیغامتان ارسال شده باشد در این قسمت اطلاع داده میشود.
۳٫ این بخش اطلاعیههاست و بسیاری از تغییرات و مواردی که مربوط به شماست در آن متذکر میگردد. برای مثال اعلام قبول دوستی فردی که برای آن درخواست دوستی فرستادهاید و یا کامنتی برای متن، عکس یا لینکی که شما به اشتراک کذاشتهاید ثبت شده و یا لایک خورده* و یا حتی در جایی کامنتی گذاشتهاید که پس از آن کامنت دیگری به ثبت رسیده است.
۴٫ صفحه خانه که هم اکنون در آن قرار داریم. با ورود به فیسبوک نیز به این صفحه هدایت خواهید شد.
۵٫ پروفایل شما یا هرآنچه دیگران میتوانند در مورد شما بیایند و ببینند در اینجا نهفته است. این بخش نیز خود به چند جزء دیگر تقسیم میگردد که در جلسات آینده به آنها اشاره خواهیم کرد.
۶٫ دوستانتان را از راههای مختلف بیابید! (کمی صبر کنید به آن مرحله هم خواهیم رسید!)
۷٫ تنظیمات کاربری شما در این بخش انجام میگردد.
۸٫ وقتی در صفحه خانه هستیم میتوانیم یکی از بخشهای ۸ تا ۱۲ را انتخاب کنیم. اولین بخش که در اینجا با شماره ۸ مشخص شده صفحه خوشآمد است که اطلاعاتی راجع به شما و اکانتتان نمایش داده شده و از شما میخواهد آن را تکمیل کنید.
۹٫ این قسمت را میتوان صفحه اصلی Home دانست. در این بخش آخرین اطلاعات و ارسالهای دوستان، هنرمندان، برنامهها و صفحاتی که لایک زدهاید نمایش داده میشوند.
۱۰٫ پیامهای ارسالی و دریافت شده را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.
۱۱٫ رخدادها یکی از بخشهای جذاب در فیسبوک میباشد. میتوانید اطلاعاتی مانند رخدادهایی که دوستشان داشتهاید (مانند جشنها و…) یا رخدادهایی که خود ثبت کردهاید (مانند قرارهای ملاقات) و … را مشاهده کنید. اما زیباترین امکان آن مشاهده تاریخهای تولد دوستان براساس زمانبندی میباشد پس هیچوقت تولد دوستتان فراموش نمیشود!
۱۲٫ با کلیک برروی این قسمت هم میتوانید دوستان بیشتری را جستجو کنید و دوستان جدیدی را بیابید. در اینجا براساس الگوریتمهای مختلف مانند تعداد دوستان مشترک و… دوستانی به شما معرفی خواهد شد. (هیچ وقت در اضافه کردن دیگران به عنوان دوست زیاده روی نکنید و بصورت پیاپی کسانی را که نمیشناسید اضافه نکنید. در جلسات بعد بیشتر توضیح خواهیم داد.)
۱۳٫ اگر در گروهی عضو باشید میتوانید نام آن را در اینجا ببینید و از این بخش به آن دسترسی داشته باشید. اگر تمایل به ساخت گروه جدیدی هم دارید میتوانید از Create Group استفاده کنید.
۱۴٫ بخش مورد علاقه بسیاری اینجاست؛ اطلاعات کلی بازیهای نصب شده را میتوانید اینجا ببینید. همچنین ببینید دوستانتان چه بازیهایی انجام میدهند؟
۱۵٫ این بخش نیز مانند مورد بالاست با این تفاوت که در رابطه با برنامههاست. (ازین پس به آنها اپ هم میگوییم.)
۱۶٫ همانطور که مشخص است مربوط به تصاویر است. در این بخش آخرین تصاویری که دوستان شما و خودتان اضافه کردهاید را میبینید.
۱۷٫ بخش گروههاست. میتوانید گروههایی که عضو آنهااید را ببینید و آنها را مدیریت کنید.
۱۸٫ بخش نوتها هرچند بخش کم استفادهای در بین بسیاری از کاربران ایرانیست اما امکان جذابی دارد و میتوان از آن به عنوان سکوی انتشار مطالب و نوشتهها برای به اشتراک گذاری بین دوستان استفاده کرد. در این بخش آخرین نوتهای خود و دوستانتان را ببینید.
۱۹٫ این بخش هم مربوط به لینکهایی است که دوستان به اشتراک گذاشتهاند. تفاوتی که وجود دارد این است که در فیسبوک وقتی لینکی را به اشتراک میگذارید بخشی از آن صفحه نیز نشان داده میشود. پس انتظار صفحهای خشک با چندتا لینک را نداشته باشید!
۲۰٫ در قسمتی که نشان داده شده است دوستان آنلاین دیده خواهند شد.
۲۱٫ امکان جستجو در فیسبوک یکی از امکاناتی است که حتما از آن استفاده خواهید کرد. با استفاده از این نوار میتوانید برنامهها، بازیها، افراد، صفحات، گروهها و هرآنچه در فیسبوک است را جستجو کنید. (البته باید دسترسی به آن برای شما فراهم آورده شده باشد. برای مثال شما نمیتوانید دوستتان را که امکان جستجوی نامش را غیرفعال کرده بیابید.)
۲۲٫ بخشی که برای ارتباط زنده با دوستانتان وجود دارد در اینجاست. بصورت زنده با دوستانتان چت کنید.
* لایک خوردن یعنی دوست داشتن چیزی در فیسبوک. در این سرویس کاربران میتوانند برای هرچیزی که دوستش دارند Like بزنند. عکس، متن، لینک، بازی، اپ، گروه، صفحه و هرآنچه در فیسبوک پیدا شود!
نظرات شما عزیزان: